Wat kost het schilderen van mijn huis?

 • De Winterschilder • 11 november 2021

Jouw huis is jouw eigen fijne plek. De plek waar je tot rust komt, gezellig samen bent met je partner, gezin, familie, vrienden. Je hebt geïnvesteerd in de aanschaf en misschien ook in een nieuwe keuken, badkamer en leuke meubels. Goed schilderwerk maakt het plaatje helemaal af. Daarmee krijgt jouw woning de stijl en sfeer die bij jou past. En je beschermt het, zodat je er lang plezier van hebt. Maar wat kost dat nou eigenlijk? En hoe vind je een goede schilder? In dit artikel lees je handige tips.

Goed onderhoud aan je huis is belangrijk. Vergelijk het met je auto: die breng je om de 15.000 à 30.000 kilometer naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Goed idee dus om je huis ook regelmatig te verzorgen. Het is immers je kostbaarste bezit! En waarom zou je het zelf doen? Je kunt uitstekend terecht bij een Winterschilder aangesloten bij OnderhoudNL bij jou in de buurt. Ook in de winter. Wat daar de voordelen van zijn, lees je hier.

Wat kost schilderwerk?

Een logische vraag. De kosten van een schilderbeurt hangen van meerdere dingen af:

Wat wil je geschilderd hebben?
De kosten zijn afhankelijk van welke onderdelen aan een schilderbeurt toe zijn. Gaat het om de kozijnen en deuren of ook om de trap? En wil je ook de wanden en plafonds laten doen? Is het binnen- of buitenwerk? Gedetailleerd schilderwerk kost meer tijd dan het sauzen van een wandje.

Wat voor woning heb je?
Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaand huis? Is het een vrijstaande woning of een tussenwoning? Is het een monument met veel ornamenten? Heeft het huis grote overstekken of rabatdelen? Alles wordt meegenomen in de calculatie die de schilder precies afstemt op jouw situatie en wensen.

Hoe is de ondergrond?
Een professioneel schilder beoordeelt altijd of de ondergrond goed genoeg is voor een nieuwe verflaag. Misschien is het nodig om de ondergrond eerst te repareren. Als dat niet gebeurt, loop je het risico dat de verf gaat bladderen. Een goede voorbereiding is dus enorm belangrijk. De vakman onderzoekt, repareert en doet al het benodigde werk om ervoor te zorgen dat het eindresultaat weer jaren mee kan.

Hoeveel vierkante meters of strekkende meters schilderwerk is het?
De schilder bepaalt aan de hand van het aantal vierkante of strekkende meters precies de hoeveelheid schilderwerk. Samen met het behandelingsschema, de verfproducten en de benodigde tijd zijn dat de ingrediënten voor een maatwerkofferte.

Een complete, heldere offerte
Een vakkundig schilder komt altijd eerst langs om het werk op te meten. Die bekijkt dan ook hoeveel voorbereidend werk er nodig is en of er bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker moet komen. Belangrijk is dat jij weet waar je aan toe bent. Je krijgt van de erkende schilder daarom altijd een complete offerte waarin alle belangrijke aspecten staan beschreven:

 • het type en de omvang van de werkzaamheden

 • de materialen

 • de benodigde tijd

 • de planning

 • en natuurlijk de prijs

En heb je vragen over de offerte? Neem contact op met het schildersbedrijf voor een duidelijke uitleg.

Een betrouwbare vakman

Om exact te weten te komen wat het schilderwerk aan jouw huis kost, vraag je een offerte op bij een schilder. Je kunt natuurlijk eindeloos zoeken op internet, maar hoe weet je nu of die de kwaliteit levert die jij zoekt? En krijg je wel garantie? Hoe moet je trouwens de offertes vergelijken? Al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Er is een oplossing die makkelijk en snel is. Je kunt namelijk vrij eenvoudig een offerte opvragen bij een betrouwbare schilder bij jou in de buurt.

Snel en makkelijk een prijsaanbod

Of vraag direct een offerte aan via de OnderhoudNL Garantie Schilderdienst. Dan krijg je na het invullen van een aantal gegevens snel een eerste prijsaanbod van een schilder met OnderhoudNL Garantie. Maar zoals je hiervoor kunt lezen, is een beoordeling ter plekke essentieel. Daarom komt de schilder uit jouw regio die beschikbaar is, bij je langs. Hij of zij brengt alles in kaart en verwerkt de gegevens tot een vrijblijvende, gespecificeerde offerte. Pas als jij daar akkoord op hebt gegeven, maak je een afspraak voor de start van de werkzaamheden. Trouwens: na akkoord heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd.

Uitstekende kwaliteit

Natuurlijk is het zaak om altijd kritisch naar de prijs van schilderwerk te kijken. Maar je vindt vast ook dat de kwaliteit uitstekend moet zijn. Daarom wil je in zee gaan met een schilder die:

 • een goede vakopleiding heeft gevolgd en de werkzaamheden goed beheerst

 • goed luistert en je adviseert. Jouw schilder is ook jouw kleuradviseur!

 • afspraken nakomt en de werkzaamheden uitvoert zoals in de offerte staat

 • het werk in één keer goed doet

 • een eerlijke, transparante en overzichtelijke offerte biedt, zonder verrassingen achteraf

 • 2 tot 4 jaar garantie geeft op het geleverde werk

 • heldere Algemene Consumentenvoorwaarden hanteert, overeengekomen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis

De punten hierboven zijn allemaal van toepassing op de schilders met OnderhoudNL Garantie. Een voorbeeld: nadat de schilder klaar is, komt er een onafhankelijk inspecteur het werk beoordelen. Als er iets moet worden hersteld, dan betaal je daarvoor niets. Je bent verzekerd van garantie volgens de kwaliteitsnormen van de erkenningsregeling van OnderhoudNL.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL