Wat doet een schilder nu precies?

 • De Winterschilder • 18 oktober 2023

Heb je je ooit afgevraagd wat een schilder eigenlijk doet en hoe ze jou kunnen helpen met het onderhouden en verfraaien van je huis? Twijfel je of je schilderwerk aan vernieuwing toe is? Aarzel dan niet om een schilder te vragen om een beoordeling. Ze kunnen je adviseren over de beste aanpak, of dat nu herstellen, onderhouden of volledig vernieuwen is.

Kortom, een schilder is er als het gaat om het behouden en verbeteren van de uitstraling van je huis. Of je nu een frisse verflaag wilt aanbrengen, schade wilt herstellen of gewoon je schilderwerk wilt onderhouden, een schilder staat voor je klaar. Dus waar wacht je nog op? Breng wat kleur in je leven en je huis met de hulp van een ervaren schilder!

 • De werkzaamheden van een schilder op een rijtje

  1. Voorbereiden

  Voordat de schilder aan de slag gaat met het verven, is er wat voorbereidend werk nodig. De ondergrond moet zo vlak mogelijk zijn en grondig worden ontvet. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht en dat je langer van je schilderwerk kunt genieten.

 • 2. Onderhouden

  Om je schilderwerk in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Denk hierbij aan het schoonmaken en inspecteren van je schilderwerk. Hoewel je sommige onderhoudstaken zelf kunt uitvoeren, nemen schilders deze taak graag van je over, vooral als het om moeilijk bereikbare plekken gaat.

 • 3. Schilderwerk aanbrengen

  Het grootste deel van de tijd besteden schilders aan het daadwerkelijke schilderen. Of het nu gaat om het schilderen van dakkapellen, deuren, muren, plafonds of kozijnen, schilders zijn er bedreven in. Een schilder kan je ook adviseren over welk type verf het beste bij jouw project past.

 • 4. Sauzen

  Sauzen is de traditionele manier van schilderen, waarbij een roller en een kwast worden gebruikt. Omdat dit een tijdsintensief proces is, kunnen de kosten voor sauswerk wat hoger uitvallen.

 • 5. Spuitwerk

  Als je een grote muur snel van een verflaag wilt voorzien, is spuitwerk een uitstekende keuze. Bij deze methode wordt de verf op de muur gespoten, wat een snel en efficiënt resultaat oplevert. Het is echter belangrijk om de omringende ruimte goed af te dekken om verfspatten op de vloer of meubels te voorkomen.

 • 6. Herstelwerkzaamheden

  Na verloop van tijd kan schilderwerk beschadigd raken, vooral aan de buitenkant van je huis. Een schilder kan beschadigingen herstellen, zoals houtrot in het houtwerk of schade aan het stucwerk. Ze zorgen ervoor dat je schilderwerk er weer als nieuw uitziet en nog jaren meegaat.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL