Wat kost het schilderen van een kozijn?

 • De Winterschilder • 13 oktober 2023

Het is tijd om je kozijnen nieuw leven in te blazen, maar je vraagt je af hoe je de kosten voor kozijnen schilderen kunt bepalen? Bij het bepalen van de kosten voor het schilderen van je kozijnen is het van belang om rekening te houden met onderstaande factoren. Vergeet niet dat goed onderhoud en het juiste type verf de levensduur van je kozijnen kunnen verlengen, wat op lange termijn geld kan besparen.

Dus, ga ervoor en geef je woning een frisse uitstraling door je kozijnen te laten schilderen. En vergeet niet om je buren mee te nemen in dit avontuur voor extra besparingen! En vraag de vakman om advies.

 • De kosten worden bepaald door

  1. Het soort kozijn

  De eerste stap bij het bepalen van de kosten voor het schilderen van je kozijnen is om naar het type kozijn te kijken.

  Reliëf of vlak kozijn: Als je kozijn veel reliëf heeft of een authentieke stijl heeft, zal het schilderen meer tijd kosten en daardoor duurder zijn. Vlakke kozijnen zijn over het algemeen goedkoper om te schilderen.

  Metalen of stalen kozijn: Hoewel houten kozijnen vaak worden geschilderd, kunnen aluminium en kunststof kozijnen ook worden geschilderd, maar dit vergt speciale technieken. Een professionele schilder kan hierbij helpen.

 • 2. De staat van het kozijn

  De huidige staat van je kozijn is een cruciale factor bij het bepalen van de kosten.

  Gebrek aan onderhoud: Als je kozijnen niet regelmatig zijn onderhouden, kan er houtrot of vochtig hout optreden. Het repareren van het kozijn voordat het wordt geschilderd, kan de kosten aanzienlijk verhogen. Regelmatig onderhoud en schoonmaak kunnen dure reparaties voorkomen.

  Overwegen om te vervangen: In sommige gevallen kan het vervangen van kozijnen goedkoper zijn dan ze te herstellen. De prijs hangt af van materiaal, afmetingen, glasopties en speciale wensen. Denk goed na over het type kozijn dat het beste bij jouw behoeften past.

 • 3. Soort verf

  De keuze van verf heeft ook invloed op de kosten.

  Dekkende verf: Voor houten kozijnen is vaak alleen dekkende verf nodig. Voor aluminium of kunststof kozijnen is grondverf of primer vereist voordat je dekkende verf kunt aanbrengen. Extra beits of lak verhoogt de kosten.

  Advies van de schilder: Laat de schilder je informeren over welke verf en behandeling het beste zijn voor jouw kozijnen.

 • 4. Aantal kozijnen

  Wil je geld besparen? Overweeg dan om meerdere kozijnen tegelijk te laten schilderen. Vraag je buren of zij ook interesse hebben om hun kozijnen te laten schilderen, zodat jullie samen van groepskorting kunnen profiteren.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL