De kinderkamer van 2022: alles komt tot leven

  • De Winterschilder • 28 oktober 2021

Kinderen hebben een levendige fantasie en het mooie is, met de technieken van tegenwoordig kan je die eenvoudig tot leven laten komen op de muren van de kinderkamer. Is je kind fan van Paw Patrol? Ga voor een gaaf printjesbehang met matchende kleuren op de muur. Of verander de zolder in een ware jungle waar behang en schilderwerk worden afgewisseld. Rawr!

De winter is bij uitstek de tijd om je project binnen aan te pakken. Heb je al wat leuke ideeën voor de kinderkamer of heb je juist wat inspiratie nodig? Vraag het schildersbedrijf in de buurt wat tegenwoordig helemaal hip is. We hebben alvast 5 trends voor 2022 voor je uitgezocht:

kinderkamer met beren behang
  • Zebra’s, apen en tijgers. Maak er een jungle van. Laat de dieren schilderen of ga voor levensgroot behang

  • Warme en natuurlijke kleuren: denk aan beige, oudroze of olijfgroen

  • Natuurlijke materialen, veel hout en biobased verf. Duurzaamheid is helemaal in!

  • Schilder de meubels en muren in dezelfde kleur voor een 3D-effect (let wel op welke verf je gebruikt voor de ondergronden)

  • De luxe kinderkamer met gouden details. Werkt mooi met zwart en rotan meubels.

Laat je vooraf goed adviseren

Het is goed om te weten dat de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos zijn. Je kan online heel makkelijke gave printjes of stoer fotobehang bestellen. Let wel altijd even op de juiste kwaliteit. Twijfel je erover? Stel je vragen gewoon aan de website die het aanbiedt of betrek het schilders- en behangbedrijf al vroeg in het proces en laat hen met je meedenken.

Naast mooie kleuren, kan je er ook voor kiezen om de kleuren in vormen en patronen op de muren te schilderen. Wil je echt uitpakken? Laat een decoratieschilder een ontwerp bedenken en op de muren aanbrengen. Zoals een muur vol Disney-prinsessen, een portret van je kinderen hun favoriete voetbalclub of de wagen van Max Verstappen.

Tip: betrek je kinderen zelf bij het proces. Zij gaan er tenslotte het meeste plezier aan beleven.

Veel schilders kunnen ook helpen met behangen

De inrichting bedenken is één ding, maar het daadwerkelijk uitvoeren kan een uitdaging zijn. Vraag het schildersbedrijf in de buurt voor advies over welke soort verf je nodig hebt en in welke hoeveelheid. Ga je ook voor een gaaf fotobehang? Of een printje? De meeste schildersbedrijven kunnen ook professioneel behangen. Laat je adviseren door de vakman of -vrouw over welk type behang het beste effect geeft. We snappen dat het schilderen en behangen een pittige klus is. Vind daarom snel een Winterschilder bij jou in de buurt die jou kan helpen of bereken direct je prijs via de OnderhoudNL Garantie Schilderdienst.

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL