Kan ik mijn huis in de winter laten schilderen?

Goede vraag! Want vakkundig onderhoud aan je huis is belangrijk. Vergelijk het met je auto: die breng je om de 15.000 à 30.000 kilometer naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Goed idee dus om je huis ook regelmatig te verzorgen. Het is immers je kostbaarste bezit! En waarom zou je het zelf doen? Je kunt uitstekend terecht bij een schildersbedrijf aangesloten bij OnderhoudNL bij jou in de buurt. Ook in de winter. Wat daar de voordelen van zijn, lees je hier verder.

JJe denkt misschien dat het niet kan: je huis aan de buitenkant laten schilderen in de winter. Dan is het immers koud en regent en waait het vaak. Goed nieuws: het kan wèl! En het heeft nog voordelen ook.

winterschilder aan het werk in een jaren 30 woning

Dit is waarom schilderwerk in de winter wèl kan:

 • Professionele schilders gebruiken topkwaliteit verf
  de kwaliteit van de beitsen en lakken die professionele schilders gebruiken is in de loop der jaren enorm verbeterd. Deze is ook bij lage buitentemperaturen goed te gebruiken, droogt snel en is vochtbestendig. Let wel goed op welke schilder je kiest. Een vakman die is aangesloten bij OnderhoudNL Garantie weet alles van de verschillende typen verf en gebruikt de beste kwaliteit. Zo’n erkende schilder luistert goed naar jouw wensen en adviseert je ook over het beste verfsysteem voor jouw kozijnen, deuren, muren, luiken, hekken enzovoorts.

 • Professionele schilders gebruiken goede afscherming
  Erkende schilders weten precies hoe ze jouw huis moeten afschermen zodat regen en wind niet veel invloed hebben.

 • Professionele schilders schakelen flexibel tussen binnen- en buitenschilderwerk
  Als de schilder er dan toch is, waarom laat je hem dan niet meteen ook de kozijnen aan de binnenzijde meenemen? Dan is je hele huis weer tiptop in orde. Juist kwalitatief goed binnenschilderwerk is belangrijk voor de waarde van je huis en zorgt voor een langere levensduur van het buitensysteem!

De voordelen van de Winterschilder®

 • Voordeel 1: Schilders hebben in de winter vaak wat meer tijd. Ze kunnen vrij snel aan de slag, zodat jouw huis er voor het voorjaar begint alweer tiptop uitziet!
 • Voordeel 2: Mogelijk kom je in aanmerking voor een speciale winteractie. Vraag de winterschilder naar de mogelijkheden.
 • Voordeel 3: Ook op winterschilderwerk krijg je 2 tot 4 jaar garantie.

Maak een afspraak met de Winterschilder®

Waarom wachten tot het voorjaar als je ook in de winter je huis kunt laten schilderen? Misschien heb je binnen ook nog muren die een nieuwe kleur verf kunnen gebruiken of een mooi strak behang. En wat denk je van isolerende beglazing? Daarmee verhoog je je wooncomfort én je verlaagt je energierekening! Vind eenvoudig een schildersbedrijf in de buurt.

Snel en makkelijk een prijsaanbod

Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een goede vakman. Of heel veel moeite te doen om een heldere prijsopgave te krijgen voor jouw winterschilderklus. Via de OnderhoudNL Garantie Schilderdienst krijg je na het invullen van een aantal gegevens snel een eerste prijsaanbod. Het systeem koppelt jouw aanvraag aan de schilder uit jouw regio die beschikbaar is. Die komt vervolgens vrijblijvend bij je langs om alles in kaart te brengen en direct tot een complete, gespecificeerde offerte te verwerken. Pas als jij daar akkoord op hebt gegeven, maak je een afspraak voor de start van de werkzaamheden. Trouwens: na jouw akkoord heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd.

Uitstekende kwaliteit

Natuurlijk is het zaak om altijd kritisch naar de prijs van schilderwerk te kijken. Maar je vindt vast ook dat de kwaliteit van het schilderwerk van jouw huis uitstekend moet zijn. Daarom wil je in zee gaan met een schilder die:

 • een goede opleiding heeft gevolgd en dus weet waar hij mee bezig is
 • goed naar jouw wensen luistert en je adviseert. Jouw schilder is ook jouw kleuradviseur!
 • afspraken nakomt en de werkzaamheden uitvoert zoals geoffreerd
 • het werk in één keer goed doet
 • een eerlijke, transparante en overzichtelijke offerte biedt
 • 2 tot 4 jaar garantie geeft op het geleverde werk
 • heldere Algemene Consumentenvoorwaarden hanteert, overeengekomen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis
  100% garantie

De punten hierboven zijn allemaal van toepassing op de schilders van OnderhoudNL Garantie. Een voorbeeld: nadat de schilder jouw woning heeft geschilderd, komt er een onafhankelijk inspecteur het werk beoordelen. Als er iets moet worden hersteld, dan betaal je daarvoor niets. Je bent verzekerd van garantie volgens de kwaliteitsnormen van de erkenningsregeling van OnderhoudNL.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL