Maak je woonkamer winterproof

 • De Winterschilder • 4 oktober 2023

De winter nadert en het is tijd om je woonkamer voor te bereiden op de gezellige en koude dagen die voor ons liggen. Terwijl we nog genieten van de laatste zonnestralen, is het verstandig om na te denken over hoe je jouw woonruimte winterklaar kunt maken.

We geven enkele eenvoudige tips en overwegingen om je woonkamer warm, knus en comfortabel te maken voor de komende herfst en winter. Met deze eenvoudige tips kun je je woonkamer in no time winterproof maken, zodat je kunt genieten van de gezelligheid en warmte die het winterseizoen met zich meebrengt. Maak je klaar voor knusse avonden en ontspannen momenten in je gezellige, goed voorbereide woonkamer!

 • 4 tips voor een winterproof woonkamer

  1. Verwarm je woonkamer optimaal

  Denk vooruit en neem op tijd maatregelen om je woonkamer te verwarmen. Het kan even duren om de juiste verwarmingsopties te installeren. Overweeg naast radiatoren ook vloerverwarming of een houtkachel. Een houtkachel biedt niet alleen gezelligheid, maar geeft ook meer warmte dan standaard radiatoren. Laat je ketel controleren om onverwachte uitval op koude dagen te voorkomen. Houd rekening met de huidige stookkosten voordat je naar elektrische kacheltjes grijpt.

 • 2. Isoleer je woonkamer

  Zorg ervoor dat de warmte binnen blijft nadat je je woonkamer hebt opgewarmd. In oudere huizen kan de isolatie tekortschieten. Plaats aluminiumfolie of isolatieschuim achter de radiatoren om warmteverlies via de muren te verminderen. Heb je enkel glas? Hang verduisterende gordijnen op en houd ze zoveel mogelijk gesloten. Overweeg speciaal isolerende folie voor je ramen.

 • 3. Creëer een knusse sfeer

  In de winter wil je een gezellige binnenruimte om te ontspannen. Versier je woonkamer met mooie kaarsen en verlichting. Denk ook aan winter- of kerstdecoraties. Of geef je muur een warme winterse kleur. Schakel een vakman voor in voor het juiste advies.

 • 4. Maak het comfortabel

  Maak van je woonkamer een ultieme ontspanningsplek door je banken te voorzien van kussens en dekens. Fleece dekens en wollen dekens bieden extra warmte, maar elektrische dekens zijn ook een optie voor extra comfort. Op een kille winterdag is er niets fijner dan onder een warme deken te genieten van Netflix of een goed boek.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL