Hoe vind je een goede schilder? Bekijk onze tips

  • De Winterschilder • 23 oktober 2021

We helpen jou graag met het vinden van betrouwbare, onafhankelijke informatie over schilderwerk en alles wat daar bij komt kijken. En we hebben handige tips voor je opgesteld voor het vinden van de juiste schilder.

Goed schilderwerk is van belang voor de waarde van je woning. Ga je binnenkort verhuizen en wil je gaan schilderen? Of wil je je huidige huis schilderen? Er komt een hoop bij kijken en je moet veel dingen in overweging nemen. Ook wanneer je het schilderwerk uitbesteed kom je voor verrassingen te staan. We weten hoe lastig het kan zijn om alles te bedenken en alles vlekkeloos te laten verlopen.

winterschilder aan het werk in een jaren 30 woning

Een goede schilder vinden

Heb je 2 linkerhanden, geen zin of geen tijd om te zelf te schilderen? Dan moet je op zoek naar een schilder. Hoe vind je die en waar let je op bij het aanvragen en beoordelen van een offerte? Lees onze tips over welke afspraken je kunt maken en wat je kan doen bij problemen.

  • Kijk en vraag om je heen. Vraag aan vrienden of bekenden met wie zij goede ervaringen hebben. Staat er in je straat of buurt een busje van een schilder, dan kun je aanbellen bij degene bij wie hij of zij een klus doet. Vraag naar de ervaringen tot dusver en vooral of de schilder jaren eerder ook al de woning heeft geschilderd en hoe de kwaliteit is geweest van het schilderwerk.

  • Google het bedrijf en bekijk de reviews of check of er geen klachten over het bedrijf zijn.

  • Naast de websites van bedrijven of vakschilders zijn er websites als Werkspot.nl en Zoofy.nl. Daar kun je vaak een klus aanbieden (je krijgt dan een aantal offertes). Nadeel is wel dat je wordt overspoeld met offertes en je niet altijd weet of de planning en prijs wel realistisch zijn.

  • Controleer altijd of het schildersbedrijf garantie biedt, aangesloten is bij een branchevereniging en bij De Geschillencommissie (voor als er een probleem zich voordoet).

  • Is je oog gevallen op een schildersbedrijf, omdat ze een leuke Winterschilder-actie hebben zoals een korting of een give-away? Check dan wel even of ze een officiële Winterschilder zijn. Die zijn namelijk aangesloten bij brancheorganisatie Koninklijke OnderhoudNL.

  • Bekijk eerdere werken van het schildersbedrijf. Veel bedrijven hebben een portfolio op hun website of plaatsen het resultaat op Pinterest en Instagram.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL