Hoe breng en houd jij jouw huis in topconditie?

 • De Winterschilder • 10 oktober 2023

We begrijpen allemaal dat de buitenkant van je huis de eerste indruk maakt. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken om je huis er geweldig uit te laten zien en het ook zo te houden?

Wij hebben een aantal tips verzameld om je huis in topconditie te krijgen en te houden. Denk aan schilderwerk, dakgoten en het onderhouden van je tuin. Niet ingewikkeld, maar je huis zal er altijd op zijn mooist uitzien.

 • 4 handige tips om je huis in topconditie te houden

  1. Schilderwerk checken

  Het schilderwerk van je huis doet meer dan alleen maar mooi zijn. Het beschermt de constructie en verlengt de levensduur van materialen zoals hout en metselwerk. Als je merkt dat de verflaag begint af te bladderen of andere schade vertoont, is het tijd om in actie te komen. Regelmatig schilderen is de sleutel tot een duurzame buitenkant.

 • 2. Vuil verwijderen

  Een schone buitenkant betekent een langere levensduur. Regelmatig schoonmaken is essentieel. Gebruik water en een mild schoonmaakmiddel om vuil, stof, vogelpoep en andere vervuiling van het oppervlak te verwijderen. Denk ook aan je kunststof kozijnen, gevels, deuren en opritten. Vergeet niet om de ventilatieroosters te controleren, want die kunnen verstopt raken door vuil.

 • 3. Dak en dakgoten onderhouden

  Je dak beschermt en houdt je huis overeind. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn cruciaal om lekkages te voorkomen. Controleer de dakpannen en dakbedekking op beschadigingen en repareer ze onmiddellijk. Vergeet de dakgoten niet, want verstoppingen kunnen leiden tot lekkages in je huis. Repareer eventuele schade aan dakgoten om grotere problemen te voorkomen.

 • 4. Tuinonderhoud

  Hoewel het onderhouden van je huis de hoogste prioriteit heeft, wil je ook een mooi onderhouden tuin. Dit is de plek waar je kunt ontspannen en quality time kunt doorbrengen met je gezin of vrienden. Een goed onderhouden tuin kan de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren. Houd rekening met het volgende:

  • Planten en bomen: Houd je planten en bomen goed onder controle, zodat ze geen schade aan je huis veroorzaken. Snoei ze regelmatig en verwijder dode takken.
  • Gazon: Zorg voor een gezond gazon door te maaien, te bemesten en onkruid te verwijderen. Een groen gazon draagt bij aan de uitstraling van je woning.
  • Terras en opritten: Reinig en herstel je terras en opritten om ze er fris en uitnodigend uit te laten zien.
  • Tuindecoratie: Voeg wat decoratieve elementen toe om je tuin op te fleuren, zoals tuinverlichting, bloempotten of een tuinbankje.

Vraag het de vakman

Houd bovenstaande punten in gedachten en je huis zal er altijd op zijn best uitzien. Bij twijfel wat te doen: vraag een vakman naar de mogelijkheden.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL