5 redenen om onderhoud aan je huis in de winter uit te laten voeren

 • De Winterschilder • 28 oktober 2021

Kozijnen lakken, de voordeur van een nieuwe kleur voorzien.. dat kan toch alleen in het voorjaar en de zomer? Gelukkig kan het tegenwoordig ook in de winter. Onder de juiste omstandigheden, met de juiste materialen en voldoende afscherming kan de schilder ook in de winter aan het werk. Vraag de Winterschilder naar de mogelijkheden. Lees hieronder de 5 redenen waarom het slim is om deze winter het onderhoud te laten doen.

De Winterschilder® voor binnen en buiten

 • 1. Onderhoud kan heel goed in de winter

  Onderhoud aan uw huis is niet gebonden aan een seizoen. Schilders werken bij lagere temperaturen tot aan 0 graden (echt waar!) met zogenaamde ‘continue-verven’ ofwel ‘winterverven’ en kunnen bij lage temperaturen gebruik maken van afscherming en verwarming. Kou is geen probleem meer!

 • 2. Profiteer van een laag BTW-tarief

  Voor schilder- en onderhoudswerk aan woningen ouder dan twee jaar geldt het btw-tarief van 9%. Zo wordt het inschakelen van een OnderhoudNL-bedrijf wel héél aantrekkelijk! Dit geldt trouwens het hele jaar door.

 • 3. Meerjarig onderhoud bespaart kosten

  Omdat het onderhoud aan je huis periodiek terugkomt, bieden veel bedrijven een meerjaren-onderhoudssysteem aan. Dat is een onderhoudsafspraak waarbij alle schilder- en onderhoudswerkzaamheden regelmatig en vakkundig uitgevoerd worden door het bedrijf. Hiermee beheers je de onderhoudskosten en heb je budgetzekerheid voor de langere termijn. Bovendien is er één aanspreekpunt voor al het onderhoud: dat scheelt tijd en geld. Ook kom je niet voor negatieve verrassingen te staan. Zowel bouwkundig als financieel.

 • 4. Woning behoudt waarde dankzij onderhoud

  Natuurlijk wil je jouw huis in goede conditie houden. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, behoudt je huis haar (meer)waarde. Hoe beter het verfsysteem, hoe beter de woning beschermd is tegen allerlei weersinvloeden.

 • 5. Wij werken coronaproof

  Helaas is corona ook in deze winter nog niet weg. Omdat we de veiligheid en gezondheid van onze klanten bovenop stellen, kan je erop vertrouwen dat wij veilig en netjes werken. En dus ook coronaproof. Wij houden ons aan de richtlijnen van het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’.

.. en nog een 6e reden: gelukkig zijn de winters tegenwoordig niet meer zo streng. Genoeg zonnige dagen en droge dagen. Stem wel even met de schilder de planning af en houd rekening met de ochtenddauw. Begin in de winter dus niet te vroeg.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL