Alles wat je moet weten over isolatieglas

 • De Winterschilder • 10 oktober 2023

Ben je nieuwsgierig naar isolatieglas en hoe glas jouw huis kan verbeteren?
We vertellen je alles over de de voordelen, de installatie en subsidies. Schakel altijd een vakman in voor het plaatsen van isolatieglas

Isolatieglas, zoals HR++ glas, is de sleutel tot een comfortabeler en energiezuiniger huis. Dankzij de verbeterde isolatie blijft warmte binnen tijdens koude winters en houdt het je huis koel tijdens hete zomers. En het beste van alles is dat je kunt profiteren van subsidies om de kosten te verlichten. Dus, waar wacht je nog op? Overweeg isolatieglas voor je huis en geniet van het comfort en de kostenbesparing die het met zich meebrengt.

 • Isolatieglas in 3 stappen uitgelegd

  1. Wat is isolatieglas

  Isolatieglas, ook bekend als HR++ glas, is dubbel glas dat uitblinkt in isolatie. Dit gebeurt dankzij een speciale reflecterende coating en een isolerend gas tussen de glasplaten. De reflecterende coating houdt warmte in de winter langer binnen en houdt je huis koeler in de zomer. Belangrijk om te onthouden: HR++ glas isoleert maar liefst zes keer beter dan enkel glas.

 • 2. Hoe wordt isolatieglas geïnstalleerd

  Het goede nieuws is dat je je bestaande kozijnen niet hoeft te vervangen als je kiest voor HR++ glas. Dat scheelt in de kosten. Vakkundige specialisten kunnen eenvoudig de nieuwe ramen in je bestaande kozijnen plaatsen. En maak je geen zorgen, bij de installatie van isolatieglas wordt alles netjes afgewerkt.

 • 3. Subsidie

  De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) wordt vanaf 2023 voor meer mensen bereikbaar. In 2023 is € 350 miljoen beschikbaar voor diverse isolatiemaatregelen, waaronder isolatieglas.

  Waar moet je op letten bij de subsidieaanvraag?

  • In 2023 kan ook subsidie aangevraagd worden voor 1 isolatiemaatregel (deze mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht).
  • Maatregelen combineren? Laat de volgende maatregel(en) binnen 24 maanden uitvoeren na het uitvoeren van de eerste maatregel om de verdubbeling van het subsidiebedrag op de genomen isolatiemaatregel(en) niet mis te lopen.
  • Voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte een nieuwe methode, de zogenoemde binnenwerkse maat: dus de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar opgeteld. Download hier de uitleg over de meetmethoden.
  • Doordat de gesubsidieerde oppervlakte met ingang van 1 januari 2023 groter is, is het subsidiebedrag per m2 iets lager dan vorig jaar. Aanvragers gaan er niet op achteruit.

Deel dit bericht!

Aan de slag. Vind een Winterschilder:

Wij onderhouden van Nederland ❤️

Powered by OmderhoudNL